Arhiepiscopul Irineu îndeamnă să facem din viaţa noastră un imn melodios închinat virtuților morale

Punctul central al omiliei duminicale rostite de Arhiepiscopul Irineu a fost pregătirea pentru întâlnirea cu Hristos, fapt pentru care el a îndemnat „să dăm un sens superior vieții noastre, făcând din ea un imn melodios închinat virtuților morale”, care ne pregătesc pentru Împărăţia Cerurilor.

Ierarhul a explicat credincioşilor din parohia Aiud II că acum în timpul vieţii pământeşti, „trebuie să ne străduim a umple viața noastră de valori morale, făcând binele cu timp și fără timp, pentru că scris este: «Cei ce fac fapte bune vor ieși din morminte spre învierea vieții, spre răsplată și fericire veșnică»”.

Citând din prorocul Amos, Înaltpreasfinţia Sa a spus că trebuie să fim încrezători în Hristos „Care a înfrânt puterea morții și a deschis orizontul Învierii” şi „să ne străduim a ne pregăti neîncetat pentru marea întâlnire cu El”.

În cadrul slujbei, diaconul Florin Popa a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sânpaul, protopopiatul Târgu-Mureș.

Biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Aiud a fost construită între anii 1938-1957, prin strădania protopopului Iosif Pop, parohul locului.

Biserica a fost târnosită la data de 27 octombrie 1974 de către Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului, Crișanei și Maramureșului.

Foto credit: Transilvania 24

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…