Arhiepiscopul Irineu către donatori: Sângele donat va contribui la susținerea vieții umane

Peste 100 de clerici și credincioși din protopopiatele Reghin, Sighișoara şi Târnăveni au donat marți sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureş.

Ei au fost însoțiți în acest demers umanitar de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Ierarhul a apreciat jertfa donatorilor, făcută în sprijinul vieții, și a îndemnat la susţinerea pe mai departe a programului eparhial „Donează sânge, salvează vieți”.

„Gestul umanitar făcut de către un număr impresionant de clerici și mireni din județul Mureș exprimă dăruirea de sine, compasiunea și solidaritatea iubitoare cu semenii noștri care sunt în dificultate”.

„Acestea sunt virtuți morale care au împodobit chipul divin al lui Hristos, Fiul Omului, Cel ce a spus: «Întru aceasta va cunoaște lumea că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unul față de altul» (Ioan 13:35)”.

„Sângele donat va contribui la ameliorarea sănătății unor bolnavi, la salvarea unor persoane aflate în situație critică și la susținerea vieții umane, darul sacru primit de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să-l prețuim, să-l valorificăm”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Acţiunea face parte din programul „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat în Eparhie cu implicarea Arhiepiscopului Irineu.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente