Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei spune că omenia este soluția redresării acestui neam

„Să ne fie clar că, pentru a contribui cu forţă la redresarea spirituală şi la prosperitatea acestui neam, trebuie să avem omenia care îi împodobea pe bravii noştri înaintaşi”, a spus Arhiepiscopul Irineu pe 1 Decembrie la finalul slujbei de Te Deum oficiate în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

„Strămoşii au ridicat munţi de oase şi au făcut să curgă râuri de sânge, ca să ne lase nouă o scumpă moştenire: România întregită. Ei au semănat, iar noi suntem secerători în holda lor. Ei au luptat cu dârzenie, iar noi beneficiem de rodul biruinţei lor. Ei au muncit cu sudoare, iar noi ne bucurăm de fructul ostenelii lor.

Datori suntem să ne lăsăm înrâuriţi de pilda lor frumoasă şi să trăim la unison cu voinţa divină, convinşi fiind că «cei ce-L caută pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele». Doamne, ocroteşte-i pe români! La mulţi ani!”.

Mii de persoane au participat de Ziua Națională a României la slujba de Te Deum din fața Catedralei Reîntregirii. A fost prezent Prim-ministrul României, Ludovic Orban, numeroase oficialităţi de stat, centrale şi locale.

După Te Deum, Arhiepiscopul Alba Iuliei a luat parte la ceremonia defilării trupelor și tehnicii militare, desfășurată pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” din orașul Marii Uniri.

IPS Irineu la ceremonia militară de 1 Decembrie. Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Anterior momentelor dedicate aniversării a 101 ani de la Marea Unire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii și a oferit distincții mai multor cadre militare, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente