Arhiepiscopul Irineu a vorbit la Ponor despre obţinerea „pașaportului pentru eternitate”

Arhiepiscopul Irineu a vorbit luni la hramul Mănăstirii „Sfântul Nectarie” de la Ponor despre obţinerea „pașaportul pentru eternitate”.

„Viața aceasta nu trebuie înțeleasă și trăită ca o agreabilă strecurare printre ani și zile, ci ca o misiune de îndeplinit, ca o datorie de restituit Celui Ce pentru noi a murit și a înviat”.

„Noi nu suntem aici, pe pământ, ca să petrecem bine, să ne distrăm sau să ne facem de cap. Noi suntem aici ca să ne pregătim pașaportul pentru eternitate”.

„De aceea, deviza noastră de viață ar trebui să fie cuvintele Psalmistului David: «Gata este inima mea, Dumnezeule, gata este inima mea» (Ps. 107:1)”, a afirmat ierarhul în predica rostită la Sfânta Liturghie.

Aflată la o altitudine de peste 1300 m, Mănăstirea „Sfântul Nectarie” de la Ponor este situată în extravilanul comunei Ponor, în partea central-nordică a județului Alba, la o distanță de aproximativ 40 km de municipiul Aiud.

În anul 2002, au început lucrările pentru ridicarea locașului de închinare. Slujba de sfinţire a bisericii mănăstirii a fost oficiată în 27 iulie 2014 de Arhiepiscopul Irineu.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente