Arhiepiscopul Irineu a vizitat centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov”

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a vizitat săptămâna trecută Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni, Alba Iulia, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul i-a binecuvântat pe tinerii din cadrul centrului, dar şi pe oaspeţii lor din Republica Moldova, 23 de copii și tineri dintr-un așezământ social din localitatea Răzeni, aflaţi în Alba Iulia pentru un schimb de experienţă.

Vizita oaspeților de peste Prut reprezintă o inițiativă a părintelui coordonator de la Războieni, Vladimir Beregoi, fiind pusă sub genericul anului centenar.

Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost deschis în 2011 şi oferă servicii unui număr de 25 de copii proveniţi din familii cu probleme sociale.

În cadrul acestuia sunt oferite copiilor servicii educative, recreative şi de socializare, servicii de informare şi consiliere, programe pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi de dezvoltare personală, intervenţie psihologică, pedagogică şi socială, suport material, hrană, îmbrăcăminte şi igienizare, dar şi consiliere şi sprijin pentru părinţi.

Centrul funcţionează în cadrul unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba prin Filiala Războieni – Cetate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi consiliile locale din Hopârta, respectiv Ocna Mureş.

Biserica Ortodoxă Română: cel mai mare filantrop

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează peste 800 de instituţii care oferă servicii sociale gratuite sau compensate după caz.

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro. Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente