Arhiepiscopul Irineu a aşezat piatra de temelie pentru noul paraclis al Parohiei Loman

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a aşezat marţi piatra de temelie pentru noul paraclis cu hramul „Sfântul Efrem cel Nou” din cătunul Tonea, Parohia Loman, Protopopiatul Sebeș.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a subliniat importanța edificării unui nou locaș de rugăciune, prin intermediul căruia li se oferă credincioșilor privilegiul de a se putea întâlni cu Dumnezeu.

Totodată, Arhiepiscopul a mai spus că „sfințirea locului pentru un nou locaș de închinare reprezintă un act de jertfelnicie, precum și de dragoste pentru Hristos și Biserica Sa”, potrivit Eparhiei Alba Iuliei.

În seara aceleiași zile, Arhiepiscopul Irineu s-a întâlnit cu obștea Mănăstirii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” de la Strungari.

Foto Credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nepotul duhovnicului Serafim Man a fost hirotonit preot

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Rohia, Preasfințitul Părinte Iustin l-a hirotonit preot misionar pe diaconul Ioan Man, nepotul vrednicului de pomenire, Arhimandritul Serafim Man, fostul stareț și duhovnic al așezământului monahal. Împreună cu…