Arhiepiscopul Ioachim a resfințit biserica Parohiei Hemeiuș

Arhiepiscopul Ioachim a resfințit duminică Biserica „Sfinții Împărăți Constantin și Elena” a Parohiei Hemeiuș din județul Bacău.

Odată cu biserica parohiei, ierarhul a binecuvântat întregul complex parohial, care cuprinde altar de vară, lumânărar, casă mortuară, clopotniță și Așezământul social-filantropic „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”.

„Am venit astăzi aici să mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile pe care le revarsă din belșug asupra noastră în permanență, asupra tuturor celor care, în calitate de fii și fiice ale Bisericii, încearcă să facă voia lui Dumnezeu, preaslăvind pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, de unde vine toată darea cea bună și tot darul desăvârșit”, a spus părintele arhiepiscop.

Ierarhul a vorbit și despre luarea Crucii și urmarea lui Hristos: „Sperăm ca acele cruci pe care ni le-a dat Dumnezeu în viața aceasta să fie regăsite în Crucea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a fost de fapt altarul de jertfă, altarul unde s-a răstignit Iubirea, altarul unde s-a plămădit mântuirea sufletelor noastre!”

Ierarhul l-a hirotesit iconom-stavrofor pe Părintele Paroh Marius Ionuț Roșu, ceea ce-i conferă dreptul de a purta brâu roșu și bederniță.

Lucrările au fost realizate cu sprijinul credincioșilor parohiei. Ctitorii au primit distincții de vrednicie.

Noul ansamblu parohial din Hemeiuș. Foto credit: Google Maps

Primii ctitori ai bisericii parohiei Hemeiuș (1850-1851) au fost Lucia și Niculache Cantacuzino Pașcanu. Părintele paroh Roșu Ionuț Marius slujește la Hemeiuș din 2011, timp în care a definitivat construcția unui ansamblu parohial cu o arhitectură deosebită.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente