Arhiepiscopul Ioachim a inaugurat Muzeul Centenarului Războiului pentru întregirea neamului

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a sfințit luni, 17 decembrie 2018, Muzeul Centenarului Războiului pentru întregirea neamului cu ocazia aniversării a 160 ani de învățământ la Seminarul Teologic „Episcop Melchisedec”.

Muzeul a beneficiat de o finanțare prin intermediul unui grant furnizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, la care s-au adăugat contribuția Municipiului Roman, precum și donații din partea altor persoane.

Clădirea care găzduiește acest muzeu este o anexă a Seminarului „Sfântul Gheorghe”.

Expoziția a fost realizată de Relu Butnaru, muzeograf la Muzeul de Istorie Roman și de părintele Arhimandrit Andrei Ioniță, colectându-se exponate prin intermediul unor donații.

La eveniment au participat inspectori, protopopi și profesori, vice-primarul municipiului Roman, Directorul Direcției pentru Cultură Neamț, comandantul Bazei 3 Logistică „Zargidava”.

După ce a premiat susținătorii și executanții acestui proiect,  Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a mulțumit tuturor pentru prezența și contribuția la acest eveniment.

Evenimentul a continuat cu un concert aniversar de colinde realizat la Cercul Militar Roman de elevii seminariști romașcani.

Au urcat pe scenă corurile: Melozii Romanului, dirijat de pr. Arhid. Vlăduț Samoilă, corul Teoforii, dirijat de prof. Sandu Cristinel și corul Laudamus, pregătit de prof. Gheorghe Gozar, informează Ahriepiscopia Romanului și Bacăului.

Foto credit :Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente