Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a fost invitat oficial în Rusia cu ocazia centenarului restabilirii patriarhiei ruse

Arhiepiscopul Atenei invitat de Mitropolitul Ilarion Alfeyev in Rusia

Mitropolitul Ilarion de Vololamsk, aflat luni în Grecia, i-a adresat Preafericitului Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, invitația oficială de a vizita Rusia cu ocazia evenimentelor dedicate împlinirii a o sută de ani de la restabilirea patriarhatului rus (1917-2017).

Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhiepiscopul Ieronim, a avut o întâlnire în data de 4 septembrie cu directorul Departamentului pentru relații bisericești externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion Alfeyev. Întrevederea a avut loc la reședința arhiepiscopului grec din Atena.

La începtului întâlnirii, IPS Ilarion i-a transmis Arhiepiscopului grec salutul Patriarhului rus Kirill și i-a adresat invitația să participe la manifestările de anul acesta dedicate centenarului restaurării patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Participanții la întâlnire au discutat oportunitățile de cooperare între cele două Biserici surori în special în domeniile educației și culturii. Potrivit mospat.ru, cei doi ierarhi au vorbit despre situația creștinilor din Orientul mijlociu și alte zone ale globului.

Arhiepiscopul Ieronim a făcut referire la eforturile depuse de Biserica Ortodoxă a Greciei pentru a susține valorile creștine tradiționale în societatea grecească de astăzi. De asemenea, Preafericirea Sa a amintit despre vizita sa anterioară în Biserica Ortodoxă Rusă din luna mai 2012 și de întâlnirea de atunci cu Patriarhul Kirill.

După moartea patriarhului Adrian (1700), Biserica Ortodoxă Rusă a fost reformată de Petru cel Mare, care nu a mai permis alegerea unui alt patriarh. În toamna anului 1917, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse decide restaurarea patriarhatului și îl alege pe Mitropolitul Moscovei Tihon în demnitatea de Patriarh. Patriarhul Tihon a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 1989.

Foto: ecclesia.gr

Comentarii Facebook


Știri recente