Arhiepiscopul grec al Americii va fi întronizat luna aceasta la Catedrala din New York

Întronizarea noului Arhiepiscop grec al Americii, Elpidofor Lambriniadis, va avea loc luna aceasta la Catedrala Sfânta Treime din New York.

Mitropolitul Elpidofor de Bursa a fost ales de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în demnitatea de Arhiepiscop al Americii la începutul lunii mai, la câteva zile după ce Arhiepiscopul Dimitrie Trakatellis și-a înaintat demisia la Fanar.

„Ceea ce vreau ca toți dintre voi să știe mai întâi este că vin în America nu pentru a vă fi Arhiepiscop, ci vin pentru a fi prietenul și fratele vostru duhovnicesc, slujitorul vostru în Domnul, împreună-lucrător în Hristos, și împreună-administrator al tuturor darurilor lui Dumnezeu care au fost revărsate peste credincioșii ortodocși din America”, a spus Arhiepiscopul-ales Elpidofor într-un mesaj adresat grecilor ortodocși din SUA.

„Împreună vom aduce Arhiepiscopia Americii la înțelegerea mai înaltă că suntem Trupul lui Hristos și că fiecare dintre noi este un membru de preț”, a adăugat Arhiepiscopul.

Arhiepiscopul Elpidofor va ajunge în Statele Unite miercuri, 19 iunie, și va avea o serie de întâlniri cu ierarhi, clerici și alți reprezentanți ai Arhiepiscopiei.

Ceremonia de întronizare va avea loc sâmbătă, 22 iunie, și va fi condusă de Mitropolitul Augustin al Germaniei, în calitate de reprezentant al Patriarhului Ecumenic.

Foro credit: Kathimerini

Comentarii Facebook


Știri recente