Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi comemorat în Catedrala din Roman la trei ani de la trecerea la cele veșnice

Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit sâmbătă, 4 noiembrie 2017, în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Cuv. Parascheva din Roman, la împlinirea a trei ani de la trecerea la cele veşnice.

IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va oficia Sfânta Liturghie de către urmată de slujba de pomenire.  La eveniment sunt așteptați să participe preoți romașcani, clerici din întreaga eparhie și credincioși care vor dori să aducă un omagiu ierarhului de vrednică pomenire, Eftimie Luca.

După slujbele săvârșite în Catedrală cei prezenți vor merge în procesiune la mormântul ierarhului Eftimie, unde vor fi rostite rugăciuni și cuvântări despre activitatea IPS Eftimie în cele aproape patru decenii de slujire.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, programul liturgic din ziua de sâmbătă este următorul:

  • ora 6:30-Slujba Utreniei;
  • ora 7:15-Sfânta Liturghie;
  • ora 9:30-Slujba parastasului;
  • ora 10.15-procesiune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie.

Arhiepiscopul Eftimie al Romanului și Bacăului a trecut la cele veșnice în 4 noiembrie 2014, la vârsta de aproape o sută de ani (fără cinci zile).

În mesajul de condoleanțe transmis la slujba de înmormântare, Părintele Patriarh Daniel îl descria ca fiind un om echilibrat, iubitor de pace şi comuniune, un păstor înţelept şi milostiv, prin dragostea sa faţă de credinţa şi tradiţia Bisericii, prin bunătatea și dărnicia sa părintească, exprimate adeseori atât faţă de clerici, cât şi de credincioşii păstoriţi și de aceea, i se mai spunea: „Eftimie cel Bun”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente