Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a rugat și a ciocnit ouă roșii cu nevăzătorii din Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a avut alături în rugăciune duminică pe membrii filialei din Galați a Asociației Nevăzătorilor din România. După liturghie, ierarhul i-a invitat la o agapă, a ciocnit ouă roșii cu ei și le-a oferit daruri.

La liturghia oficiată în Catedrala Arhiepiscopală, părintele arhiepiscop a rostit rugăciuni pentru vindecarea de boli și neputințe și a vorbit despre Evanghelia vindecării orbului din naștere. El i-a îndemnat pe credincioși să le ofere sprijin semenilor care trec prin suferință și boală.

Evenimentul a continuat în parcul Reședinței Arhiepiscopale cu o acțiune filantropică pentru persoanele cu deficiențe de vedere din cadrul Asociației Nevăzătorilor din Galați.

Astfel, 15 membri ai asociației și însoțitorii lor au participat la o agapă, ciocnind ouă roșii cu ierarhul lor. La final, părintele arhiepiscop le-a dăruit pachete cu alimente și produse de igienă în valoare totală de 1.500 lei.

Asociația Nevăzătorilor din România este organizație nonguvernamentală națională de utilitate publică și este continuatoarea organizației „Societatea Orbilor din România“ întemeiată de Regina Elisabeta a României. Filiala Galați are peste 700 de membri, iar în România numărul membrilor depășește 40.000.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…