Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a rugat pentru fondatorii și lucrătorii Spitalului de Copii din Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian s-a rugat luni pentru fondatorii și lucrătorii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați. Slujbele de mulțumire și, respectiv, de pomenire au fost oficiate la capela spitalului, după Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfinților Doctori fără de arginți Chir și Ioan, hramul sfântului locaș.

Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața celor doi sfinți doctori și despre implicarea exemplară în ajutorarea celor aflați în nevoi, menționând buna colaborare dintre slujitorii sfintelor altare și medicii din Galați.

„Slujitorii veșmintelor în alb, împreună cu slujitorii altarului, au mulțumit frumos lui Dumnezeu mai întâi pentru darul sănătății, deoarece, de doi ani de zile, aici este o biserică și o clinică asemenea unei biserici unde se șterg lacrimile nevinovate ale pruncilor”, a declarat ierarhul pentru Trinitas TV

Dr. Aurel Nechita, medic al spitalului, a declarat că acest hram a devenit o tradiție la instituția medicală și că nevoia de binecuvântarea lui Dumnezeu este cu atât mai mare în vreme de pandemie.

Regulile sanitare în vigoare nu au permis participarea la rugăciune a copiilor internați în spital, însă arhiepiscopia le-a oferit pachete cu dulciuri, fructe, iconițe și alte daruri atât micilor pacienți, cât și părinților sau aparținătorilor internați cu ei. Spitalul are și o secție pentru copiii bolnavi de Covid-19.

De-a lungul perioadei de pandemie, ierarhul și preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost solidari cu medicii și pacienții din unitățile medicale aflate în cuprinsul eparhiei. Ajutorarea spitalelor s-a concretizat și prin oferirea de aparatură medicală, și produse pentru dezinfectare și protecție sanitară, precum și cărți duhovnicești pentru personal și pentru pacienți.

În noiembrie, eparhia a donat spitalului o ambulanță de mare capacitate. Spitalul pentru copii din Galați este unul din cele șase spitale clinice și de urgență pentru copii din România și primul spital din județul Galați ocrotit de aproape trei decenii de sfinți tămăduitori.

Noua capelă a fost construită în 2011 și sfințită în 2012, Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, în cadrul sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei.

Capela „Sfinții  Chir și Ioan” i-a primit ca ocrotitori și pe Sfântul Luca al Crimeii (11 iunie) și Sf. Cuv. Patapie (8 decembrie).

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente