Arhiepiscopul Dunării de Jos: Astăzi, noi am văzut Slava lui Dumnezeu

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a spus în cadrul predicii sale prilejuite de praznicul Nașterii Domnului că cei care au participat la slujbă au văzut Slava lui Dumnezeu, „Slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr”.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Sfintei Liturghii în ziua de 25 decembrie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

În omilia sa, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a subliniat tainica întrupare a Pruncului Iisus Hristos din cetatea Betleemului și bucuria adusă în fiecare an de acest praznic al mântuirii întregii lumi:

„Astăzi, în Betleemul Iudeii, Cel ce este în Ceruri împreună cu Tatăl se întrupează de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria ca să fie împreună cu noi oamenii. Astăzi, Cel nevăzut ia chip de om pentru ca omul să-L vadă pe Dumnezeu în trup”.

„Nașterea lui Hristos ne este tuturor de folos dacă înțelegem Evanghelie de astăzi de la Sfântul Matei, în care ni se arată neputința stăpânirii vremelnice de a concepe existența unei stăpâniri veșnice, dătătoare de viață și superioară celei din această lume“, a precizat ierarhul.

La chinonic, corul catedralei a interpretat colinde tradiționale românești și alte cântări corale specifice acestui praznic al creștinătății.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente