Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit pictura bisericii din Constantinești

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a sfințit duminică pictura bisericii din satul Constantinești, județul Brăila, după care a oficiat Sfânta Liturghie pe scena din apropierea locașului de cult.

În cuvântul rostit la slujba din 15 octombrie 2017, Arhiepiscopul Dunării de Jos a vorbit despre scopul pictării bisericilor și a explicat reprezentările plastice din sfintele locașuri. Reflectând asupra textului evanghelic duminical, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța rodirii cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi.

La final, Pr. paroh Ionel Ioniță a fost hirotesit iconom stavrofor, iar cei care au sprijinit lucrările efectuate la biserică au primit din partea IPS Casian acte de preţuire, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă de pomenire pentru slujitorii şi ctitorii trecuţi la Domnul, urmată de o agapă, la care au fost invitaţi toţi credincioşii prezenţi.


Parohia Constantineşti se află în partea de vest a judeţului Brăila pe malul drept al râului Buzău, la aproximativ 40 km de municipiul Brăila

Numele satului vine de la moşierul Constantin Şuţu care avea proprietăţi în această zonă. Biserica actuală a fost construită, din cărămidă, între anii 2005 – 2006, în formă de navă cu o singură turlă centrală şi un mic pridvor la exterior.

Slujba de sfinţire a locului pentru ridicarea sfântului locaş a avut loc în data de 22 aprilie 2005, când IPS Casian a pus piatra de temelie şi a binecuvântat începerea lucrărilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente