Arhiepiscopul Dunării de Jos: A fi conştienţi că suntem păcătoşi este primul pas în decizia de a-L urma pe Domnul Iisus Hristos

„A fi conştienţi că suntem păcătoşi este primul pas în decizia noastră de a-L urma pe Domnul Hristos, Singurul care nu se ruşinează de noi când suntem în nevoi, în necazuri, îngenunchiaţi şi căzuţi”, a spus duminică Arhiepiscopul Dunării de Jos în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

„Dimpotrivă, tocmai atunci când suntem părăsiţi de toţi oamenii, în greşelile şi păcatele noastre cu voie şi fără de voie, dacă acceptăm starea noastră de oameni neputincioşi ne îndreptăm atunci către cel ce poate să ne ajute, să ne ridice”, le-a spus Arhiepiscopul Casian credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie.

Ierarhul a făcut referire la ajutorul oferit de Domnul Iisus Hristos ucenicilor care nu au reuşit să prindă peşte după o noapte de aşteptare în zadar, fapt relatat în evanghelia duminicii.

„Fraţii Petru şi Andrei şi ceilalţi doi fraţi vecini, fiii lui Zevedeu, Iacob şi Ioan, erau trişti, şi deodată în tristeţea lor apare un Om luminos, care toată ziua se hrăneşte cu tristeţile noastre, iar El nu este trist niciodată. În tristeţile noastre El nu este trist niciodată, deşi e în noi, în bolile noastre El nu-i bolnav niciodată, dar în durerile noastre sufleteşti este Cel mai apropiat, ne compătimeşte, ne ridică, ne ajută şi ne întăreşte, dacă îl chemăm”.

„El nu dă buzna, toate le face împreună cu noi pentru ridicarea noastră. Doreşte să vadă de la noi voinţa de a-L accepta, de a coopera cu El, pentru că toată prezenţa Lui lângă noi este o prezenţă de Învăţător pe calea vieţii ordonate, liniştite, tihnite şi fraterne”.

„Mai este şi Vindecător, căci ne vindecă de stările noastre sufleteşti prea adesea triste şi împovărate şi de toate neputinţele noastre omeneşti. El mai are şi o altă putere de a ne îndrepta către Dumnezeu, de a ne sfinţi viaţa noastră”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Părintele Arhiepiscop le-a oferit daruri copiilor prezenţi la slujbă.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…