Arhiepiscopul Ciprian: Menirea noastră este să ne înălțăm la ceruri, în Împărăția lui Dumnezeu

Arhiepiscopul Ciprian a spus joi în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău că „menirea noastră este aceea ca, prin Înviere, să ajungem să ne înălțăm la ceruri și să sălășluim în Împărăția lui Dumnezeu, în bucurie și lumină”.

„Pentru aceasta, toți trebuie să ne străduim să realizăm ceea ce Hristos ne-a învățat în Evanghelie: «practica» și «theoria» (vederea lui Dumnezeu)”.

„Practica înseamnă asceza, exercițiul, prin împlinirea poruncilor evanghelice, iar theoria reprezintă vederea duhovnicească, prin luminarea minții, și contemplarea lui Dumnezeu”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa de Înălţarea Domnului, hramul Catedralei.

În omilia rostită, Arhiepiscopul a atras atenţia că „numai în măsura în care ne vom curăți mintea și inima de patimi și vom birui în războiul cel nevăzut, vom avea și noi parte de vederea lui Dumnezeu și de înălțarea noastră la ceruri nu doar cu mintea, ci și cu trupul transfigurat, la a doua venire a lui Hristos”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei și de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost săvârșite o slujbă de Te Deum și un parastas pentru eroii neamului românesc.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…