Arhiepiscopul Ciprian la Râmnicu Sărat: „Dumnezeu nu poate să încapă într-o inimă vicleană”

„Este de la sine înțeles că Dumnezeu Cel bun, milostiv, drept, Adevărul prin excelență, nu poate să încapă într-o inimă vicleană, ci doar în inima oamenilor sinceri și buni”.

„Pe aceștia îi are în vedere Mântuitorul Iisus Hristos, lăudându-i în cele din urmă, pentru că, prin muncă susținută, săvârșită întru răbdare, fac în așa fel încât cuvântul lui Dumnezeu să rodească însutit”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian la hramul Bisericii Sf. Cuv. Parascheva din Râmnicu Sărat.

Sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În timpul slujbei, Părintele Arhiepiscop le-a vorbit credincioşilor despre cât de importantă este răspândirea cuvântului lui Dumnezeu în sufletele oamenilor, făcând referire la textul biblic duminical (Luca 8:5-15).

„Pentru a rodi cuvântul lui Dumnezeu în inima ta, aceasta trebuie să fie curată, adică sinceră, lipsită de viclenie”, a explicat Arhiepiscopul Ciprian.

De asemenea, chiriarhul a amintit despre cinstirea deosebită a Sfintei Cuvioase Parascheva în țara noastră, „una dintre cele mai populare sfinte, făcându-și simțită prezența în viața dreptcredincioșilor creștini care înțeleg să trăiască potrivit poruncilor evanghelice, așa cum a trăit ea, în secolul al XI-lea”.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile liturgice.

La final, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente