Arhiepiscopul Ciprian la Mănăstirea Barbu: Fecioara Maria și-a dat acceptul să devină tronul pământesc al lui Dumnezeu

De Sărbătoarea Bunei Vestiri, IPS Ciprian a vizitat obștea monahală de la Mănăstirea buzoiană Barbu. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

În predica sa, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a vorbit despre momentul în care Sfânta Fecioară Maria a acceptat, cu smerenie, mesajul divin transmis de Arhanghelul Gavriil și anume, că ea Îl va naște după trup pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

„Pentru că avea mintea și inima curate, într-o permanentă legătură cu Dumnezeu prin rugăciune, și pentru că era smerită și ascultătoare, Fecioara Maria a putut rosti celebrele cuvinte mântuitoare: «Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!» (Luca 1, 38). Astfel, ea și-a dat acceptul să devină tronul pământesc al lui Dumnezeu. În momentul în care Fecioara Maria a rostit acel «fiat», atunci s-a produs zămislirea Fiului lui Dumnezeu, prin pogorârea harului Preasfântului Duh asupra ei”, a spus chiriarhul locului.

La final, IPS Ciprian a hirotesit în stavroforă pe monahia Macrina Munteanu, stareța Mănăstirii Barbu. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a primit din partea obștii monahale o icoană a Maicii Domnului.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

Mănăstirea Barbu a fost înfiinţată, ca schit de călugări, în anii 1664-1669, de marele căpitan Barbu Bădeanu. Desfiinţat în 1864, prin legea secularizării averilor mănăstireşti, Schitul Barbu devine biserică de mir. În anul 1871, episcopul cărturar Dionisie Romano al Buzăului reînfiinţează schitul ca aşezământ monahal de călugăriţe.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente