Arhiepiscopul Ciprian la hramul Mănăstirii Brazi: Sf. Teodosie s-a dăruit totalmente Arhiereului Hristos

„Sfântul Teodosie s-a dăruit totalmente Arhiereului Hristos, slujind Biserica Sa cu multă râvnă și devotament și mărturisind dreapta credință cu demnitate și fermitate”, a spus miercuri Arhiepiscopul Ciprian la hramul Mănăstirii Brazi din Vrancea.

Sfântul Teodosie de la Brazi cinstit în 22 septembrie este ctitorul şi ocrotitorul aşezământului monastic.

Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei în altarul exterior al mănăstirii.

El a amintit în cuvântul său că Sfântul Teodosie şi-a dus misiunea într-o vreme mari încercări pentru Țara Moldovei și pentru Țara Românească, din cauza deselor invazii turcești și tătărești.

„Dar Sfântul Teodosie și mulți alți cuvioși, preoți, mărturisitori nu s-au înfricoșat niciodată de amenințările care planau asupra lor”.

„Desigur, sufereau și erau mâhniți de ceea ce trebuiau să trăiască, însă erau puternic ancorați în credința lor dreaptă și sfântă în Mântuitorul Iisus Hristos, Arhiereul Cel veșnic, Capul Bisericii, Cel care cârmuiește corabia mântuitoare a Bisericii Sale luptătoare de pe pământ”.

„Prin urmare, ei au înțeles să-și împlinească în literă și în duh misiunea pe care Dumnezeu a încredințat-o slujitorilor Bisericii”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Arhiepiscopul Ciprian a sfinţit miercuri şi noul sediu al Protoieriei Panciu.

Ierarhul i-a felicitat pe cei care au contribuit la încheierea cu succes a acestui proiect şi le-a oferit distincţii.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…