Arhiepiscopul Ciprian: Fără credință în Dumnezeu nu putem să împlinim nimic bun în viața aceasta

„Fără credință în Dumnezeu nu putem să împlinim nimic bun în viața aceasta”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei la Mănăstirea Lepşa.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica nouă a așezământului monahal, cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În omilia sa, Părintele Arhiepiscop le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa credinţei pentru viaţa duhovnicească.

„Să ne întărim în adevărata credință, așa cum au propovăduit-o Apostolii și cum ne-au împărtășit-o moșii și strămoșii noștri, slujitorii sfintelor altare, rugătorii din mănăstiri – maici și călugări – și, de asemenea, dreptcredincioșii creștini”.

„Numai înțelegând și împlinind Evanghelia lui Hristos, putem nădăjdui în moștenirea vieții veșnice care este țelul vieții noastre creștine. Fără credință în Dumnezeu, nu putem să împlinim nimic bun în viața aceasta”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Mănăstirea Lepșa din judeţul Vrancea a fost la început o mică sihăstrie de călugări, luând ființă, în mod oficial, în anul 1789, ca ctitorie a răzeșilor din partea locului. A fost desființată de comuniști, în mod abuziv, prin decretul 410 din anul 1959.

Așezământul monahal a fost reînființat după 1990. Începând cu anul 1994, sub conducerea maicii starețe Mihaela Clim, Mănăstirea Lepșa a prosperat sub aspect spiritual și gospodăresc, fiind astăzi un lăcaș de rugăciune și de duhovnicești nevoințe pentru maicile care viețuiesc aici, precum și pentru pelerinii din întreaga țară.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente