Arhiepiscopul Ciprian despre referendum: Cui îi pasă cu adevărat de copiii săi, acela să meargă la vot!

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei îi îndeamnă pe credincioși să participe la referendumul pentru definirea căsătoriei din 6-7 octombrie 2018, „pentru a reafirma ceea ce dintotdeauna a fost evident”.

Îmi este foarte greu să înțeleg și să accept cum de s-au înstrăinat atât de mult unii dintre semenii noștri, care contestă valorile evanghelice și, mai ales, pe cele referitoare la căsătorie, la familia naturală, așa cum a fost creată de Dumnezeu, scrie ierarhul în mesajul publicat pe site-ul oficial al Eparhiei.

„Oricine citește prima carte a Sfintei Scripturi, Facerea, vede că Dumnezeu l-a creat pe om bărbat și femeie (cf. Facerea 1, 27). Prin urmare, prima familie autentică, firească, s-a întemeiat prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, adaugă Înaltpreasfinția Sa.

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei precizează că atât slujitorii Bisericii, cât și credincioșii trebuie „să meargă și să-și exprime voința, în sensul apărării valorilor morale creștine, pe temeiul cărora s-a desăvârșit procesul de formare a statului național unitar român, prin jertfele înaintașilor, la 1 Decembrie 1918”.

„Faceți-vă și frățiile voastre datoria și deveniți misionari! Îndepliniți o lucrare de apostolat, pe care Hristos Domnul v-o încredințează astăzi, întrucât El a spus: «Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup» (Matei 19, 5). Vorbim despre Taina Căsătoriei, care stă la baza întemeierii adevăratei familii”.

„Cui îi pasă cu adevărat de copiii săi, acela să meargă la vot!” îndeamnă IPS Ciprian.

„Prin aceasta, noi nu vrem să criticăm pe nimeni, nu lezăm pe nimeni, ci doar ne îndeplinim o îndatorire cetățenească, un drept constituțional, deoarece Constituția este legea supremă a unui popor, iar poporul este suveran, singurul îndreptățit s-o modifice când este cazul”, conchide părintele Arhiepiscop.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente