Arhiepiscopul Ciprian a binecuvântat noua infirmerie a Centrului Eparhial din Buzău

Arhiepiscopul Ciprian a binecuvântat joi infirmeria nou amenajată la Centrul Eparhial din Buzău. „Am binecuvântat un început”, a spus ierarhul și a precizat că lucrările vor continua până la toamnă, astfel încât să poată beneficia de servicii medicale de diferite specializări atât angajații Centrului Eparhial, cât și alte persoane fără posibilități materiale.

La slujbă au participat consilierii și inspectorii eparhiali, protopopii, precum și cadrele medicale ce vor activa voluntar în cadrul centrului.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a vorbit despre legătura dintre Biserică și instituțiile medicale, în contextul actual dar și istoric.

După Revoluție, a spus Părintele Arhiepiscop, „a fost posibilă reluarea tradiției ca, în mediul bisericesc, să se amenajeze și așezăminte medicale”.

„La parterul acestei clădiri, am amenajat, deocamdată, o infirmerie, care presupune două cabinete medicale, dotate cu cele necesare”.

La final, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a mulțumit tuturor celor implicați în acest proiect. Noua infirmerie a Centrului Eparhial din Buzău a fost dotată cu aparatura necesară asigurării asistenței medicale primare.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente