Arhiepiscopul Casian: viața este una din minunile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră

Înaltpreasfințitul Părinte Casian al Dunării de Jos a spus credincioșilor în predica duminicală de la Catedrala arhiepiscopală că „viața este una din minunile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră ”.

Cuvântul ierarhului a fost adresat în contextul predicii despre pericopa evanghelică a învierii fiului văduvei din Nain.

„Minunea nu este pentru Dumnezeu un semn ieșit din comun pentru că El Însuși este Minunat”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Arhiepiscopul Casian a precizat că „multe din minunile pe care Dumnezeu le face cu noi sunt neobservate”, iar una dintre ele este viața.

Tainele vieții sunt atât de nepătruns cu cugetul încât adesea reușim să ne dăm seama de faptul că viața aceasta este minunată abia atunci când ea dispare.

Ierarhul a evidențiat că pericopa duminicală dezvăluie „puterea pe care trebuie să o primim ori de câte ori fiecare dintre noi suntem încercați, pe rând, cu astfel de momente dureroase”.

Evanghelia duminicală aduce exemplul vindecării „unei mame de durere, căreia Mântuitorul i-a încredințat puterea de a nu plânge, arătându-i milă pentru ca și noi să arătăm milă multă și să-i ajutăm pe cei ce sunt în astfel de încercări“, a precizat Arhiepiscopul Casian.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente