Arhiepiscopul Casian și Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul au participat la un congres internațional în Grecia

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, au participat la cea de a 28-a ediție a Congresului Științific Internațional „Pavlia”, desfășurat la Veria, în perioada 26-28 iunie.

Congresul este dedicat Sfântului Apostol Pavel, ocrotitorul Mitropoliei Veriei, Naoussei și Kampaniei, iar ediția din acest an a pus în discuție modalități de administrare a crizelor.

Duminică, în cadrul ședinței inaugurale, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a citit mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cea de a 28-a ediție a Congresului Internațional „Pavlia” s-a încheiat miercuri prin Sfânta Liturghie oficiată în catedrala veche a orașului Veria.

„Cuvintele nu pot transmite emoția Bisericilor ortodoxe în rugăciune la altarul care are cupolă cerul, în localitatea Veria din Grecia, unde acum 2000 de ani Sfântul Apostol Pavel spunea așa: ‹M-am făcut tuturor toate ca măcar pe unii să dobândesc›”, a transmis Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Anul viitor tema Congresului Internațional va fi: „Apostolul Pavel și moștenirea culturii elenistice. 2300 de ani de la moartea lui Alexandru cel Mare”.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente