Arhiepiscopul Casian: Școala școlilor este formată din mama și tata. Nu trebuie exclus Dumnezeu

„Rădăcina esențială a acestui popor este dragostea, ca temelie de nezdruncinat dintre soț și soție, iar ‹‹școala școlilor›› este formată din mama și tata, din care nu trebuie exclus Dumnezeu”, a subliniat luni Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.

În cuvântul rostit după slujba Aghesmei Mari despre importanța familiei creștine în societatea românească și despre educația sănătoasă pe care cei doi părinți, cu credință în Dumnezeu, o oferă copiilor, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ierarhul a semnalat pericolul la care se expune familia care se îndepărtează de credința și de tradițiile neamului românesc.

„Familia fără rădăcini în credință și în patrie, în limba și în cultura românească, în tradițiile sănătoase și esențiale ale acestui popor își poate pierde sensul”.

„Păstrându-ne rădăcinile și familia curată, ajutând familiile mai mult, mai ales pe cele monoparentale, lovite de sărăcie lucie și pe cele dezbinate vom fi cel mai luminos și strălucitor popor al Europei și al lumii“, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Vorbind despre familia creștină, Arhiepiscopul Dunării de Jos a remarcat dragostea, comuniunea și credința oamenilor din eparhie care se observă prin participarea cu bucurie în număr mare, în fiecare an, la sfințirea apei de Bobotează.

„În familia Dunării de Jos, mai întâi la Brăila, unde s-a săvârșit dumnezeiasca Liturghie și apoi au fost binecuvântate apele bătrânului nostru fluviu Dunărea, Iordanul României, apoi la Galați, la apele sfințite ale aceluiași fluviu, au curs multe râuri vii de oameni credincioși”.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente