Arhiepiscopul Casian: Mântuitorul folosește situațiile văzute pentru a ne deschide viziunea spre cele nevăzute și veșnice

În Duminica Samarinencii, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a liturghisit în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, unde a spus că Iisus Hristos face trimitere în mod constant la viaţa veşnică.

„Prin pedagogia divină, Mântuitorul folosește situațiile văzute prin care ne proiectează și ne deschide viziunea spre cele nevăzute și veșnice, toate acestea întâmplându-se pentru a se înțelege legătura dintre viața trecătoare și viața cea veșnică ”, a menţionat ierarhul.

Predica duminicală a Părintelui Arhiepiscop s-a axat pe analiza textului biblic. În acest context, IPS Casian a subliniat că „logica discursului și a convorbirii cu femeia samarineancă depășește limitele locale ale unei fântâni”.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a surprins în evanghelie şi invitaţia, adresată Femeii samarinence de Domnul Hristos, de a urma „un alt curs al existenţei”.

„Prin puterea dumnezeiască și logica sfântă a Domnului, femeia este chemată să treacă de la înțelesurile prea omenești ale vieții și să înceapă să accepte că există și un alt curs al existenței în afara celui trecător al vieții. Este vorba de izvorul și apa pentru viața care nu moare niciodată”.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Casian i-a binecuvântat pe cei prezenți.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente