Arhiepiscopul Casian l-a premiat pe „Avva Mihail”

Stareții și starețele din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au reunit joi în sinaxă monahală sub președinția IPS Casian. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Buciumeni.

A fost analizată activitatea mănăstirilor din anul trecut și s-au propus obiective pentru anul în curs.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian apreciat sprijinul acordat societății în pandemie de mănăstirile eparhiei prin confecţionarea unui număr mare de măşti de protecţie şi oferirea de alimente şi produse de igienă centrelor de carantină şi persoanelor fără posibilități materiale.

Două momente solemne au avut loc la finalul sinaxei.

„Avva Mihail” și prof. Ştefan Andronache

Arhiepiscopul Casian și-a exprimat recunoștința pentru două personalități ale eparhiei pe care o conduce, un duhovnic și un profesor.

Protos. Mihail Nane, duhovnicul Mănăstirii Buciumeni, a primit cea mai înaltă distincţie eparhială pentru clerici, „Crucea Sfântului Andrei”, clasa 1. Premiul vine ca recunoaștere a activității de peste 25 de ani de slujire la Buciumeni.

„25 de ani de slujire, zilnic, a dumnezeieștii Liturghii cu o râvnă greu de exprimat în cuvinte, dar cu roade duhovnicești simțite și văzute în inimile obștilor călugărilor, călugărițelor și atâtor fii duhovnicești”, a spus Arhiepiscopul Casian.

„Este pentru noi toți, în eparhie, «Avva Mihail»”, a spus IPS Casian care a și folosit același apelativ pe Diploma Ordinului acordat.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

De asemenea, pentru deosebita activitate culturală, didactică şi publicistică, domnul prof. Ştefan Andronache în vârstă de 80 de ani, a primit din partea ierarhului Dunării de Jos, distincţia eparhială „Vrednicia andreiană” pentru mireni.

La final, părintele arhiepiscop a binecuvântat noul cabinet medical înfiinţat în cadrul obştii monahale şi noua trapeză închinată „Sf. Mc. Trifon”.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente