Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a prezentat miercuri prin ce s-a făcut cunoscut în istorie Sfântul Ioan Botezătorul şi mesajul transmis în timpul misiunii sale ca Înaintemergător al Domnului.
„Cărarea pe care suntem îndemnaţi să mergem de Sfântul Ioan este cea spre pocăinţă şi spre înţelegerea sensului botezului şi a modelului de demnitate şi de lucrare sfântă în istorie, atât a monahilor şi sfinţilor părinţi, cât şi a credincioşilor”.
„Viaţa Sfântului Ioan a fost o viaţă doar de rugăciune şi de post în locurile ascetice din râpile râului Iordan sau «repejunile Iordanului», mici coline abrupte pe care nu se poate merge uşor. În aceste locuri el tălmăcea foarte bine şi cu mare convingere cuvintele despre pocăinţă, ca schimbare a vieţii, dintr-o viaţă păcătoasă într-o viaţă corectă, plină de virtuţi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
În ziua de pomenire a Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Părintele Arhiepiscop a oficiat Sfânta Liturghie la parohia brăileană care-l are ca ocrotitor.
După Sfânta Liturghie, în biserică a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii locașului de cult care au trecut la Domnul.
În continuare, Părintele Arhiepiscop a rostit o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioşilor şi slujitorilor acestei parohii şi a oferit iconiţe celor prezenţi.
Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştină la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi.
Biserica a fost ridicată între anii 1901- 1912 pe locul unui mai vechi paraclis prin eforturile unui comitet parohial condus de preotul Radu Ionescu, iar slujba de sfinţire a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nifon Nicolescu al Dunării de Jos în ziua de 29 august 1912.
În prezent, biserica se află într-un amplu proces de reparaţii la exterior.
Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos