Arhiepiscopul Casian, de vorbă cu tinerii pelerini veniţi la hramul Mănăstirii Vladimireşti

La hramul Mănăstirii Vladimireşti, Arhiepiscopul Casian a stat de vorbă cu tinerii pelerini veniţi la sărbătoare şi le-a oferit daruri.

Evenimentul a avut loc la trapeza mănăstirii imediat după Sfânta Liturghie prezidată de ierarh.

La predica din timpul slujbei, Arhiepiscopul Dunării de Jos a reiterat evlavia poporului roman faţă de Maica Domnului.

Cu ocazia hramului, IPS Casian a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi personalul monahal trecuţi la cele veşnice.

Situată la 4 km de comuna Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimireşti este un loc de pelerinaj şi hrană sufletească pentru cei care-i cunosc istoricul sau îl află atunci când ajung aici ca vizitatori.

Mănăstirea de maici cu un sobor de 110 monahii, se situează în prezent pe locul trei în ţară ca număr de personal, după mănăstirile Agapia şi Văratec, iar pe primul loc între mănăstirile cu vieţuire de obşte.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…