Arhiepiscopul Casian: Când se lasă pătruns de Harul Sfântului Duh, omul se înduhovniceşte

„Când se lasă pătruns de Harul Sfântului Duh, omul renaște, se curățește și se înduhovnicește, începând să trăiască în armonie cu toți oamenii și cu toate cele înconjurătoare”, a explicat duminică Arhiepiscopul Casian.

Părintele Arhiepiscop a liturghisit în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi în ziua Sărbătorii Cincizecimii.

La momentul predicii, ierarhul s-a adresat celor prezenţi şi le-a vorbit despre Pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli în ziua Cincizecimii, sărbătoare în care se celebrează și formarea Bisericii prin predica Apostolilor și botezarea miilor de credincioși care în acea zi au crezut în mesajul Evangheliei mântuirii prin Iisus Hristos.

„După Întruparea, Moartea, Învierea și Înălțarea Mântuitorului la Cer, Cel care vine ca Persoană în noi și între noi este Sfântul Duh, Împăratul Ceresc, Mângâietorul, Duhul Adevărului care pretudindeni este și pe toate le împlinește”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În continuarea Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia au fost rostite rugăciunile de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra Sfinţilor Apostoli.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente