Arhiepiscopul Casian ajută un olimpic, victimă a unui accident, să meargă la tratament în Germania

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian l-a vizitat duminică, după liturghie, pe Dănuț Mircea Tenea, un tânăr care, în urma unui accident rutier, a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. Prin implicarea arhiepiscopiei, tânărul va merge spre finalul lunii august la o clinică privată din Germania pentru recuperare neuropsihomotorie.

Ierarhul a fost însoţit de 12 studenți din Tübingen aflați în această perioadă la Galați în cadrul unui schimb de experiență și a unui parteneriat educațional cu studenți din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, dar şi de membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși, filiala ,,Sfântul Apostol Andrei” din Galați.

Impresionat de situația acestui copil greu încercat, încă din primăvara acestui an, Părintele Arhiepiscop Casian a donat 24.000 de lei familiei acestui tânăr, iar duminică a dorit să fie alături de el, înainte de a pleca în Germania la terapii avansate de recuperare.

Arhiepiscopul l-a încredinţat că în perioada șederii lui în Germania nu va fi singur și va avea sprijinul celor 12 tineri germani, care vor merge la el și vor face tot posibilul pentru a-i fi mai bine.

„Dumnezeu a vrut ca o grupă de studenți de la Tübingen din Germania, veniți la Galați la invitația studenților din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați (…) să aibă dragostea de a-l vizita Dănuț acasă, pentru a-l familiariza cu mediul german și pentru a-l vizita atunci când el va ajunge în Germania”, a spus ierarhul.

„Totodată, îi rugăm și pe creștinii de la Dunărea de Jos care se află în preajma orașelor Freiburg și  Baden-Baden din Germania, să aibă amabilitatea și dragostea de a contacta Clinica în care va fi internat Dănuț, transmisă și părintelui de la parohia din  Freiburg, pentru ca și în acest fel Dănuț să nu fie numai într-un mediu medical, de clinică de specialitate pentru recuperare, ci și într-un mediu de recuperare prin dragostea și prezența noastră”, a îndemnat Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinţia Sa l-a binecuvântat pe Dănuț, i-a oferit câteva daruri și i-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta în continuare pentru a-și reveni întru totul.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hirotesii la Reședința Patriarhală | FOTO

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit marţi în arhimandrit, iconom stavrofor, iconom sau sachelar 50 de preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujbele au fost oficiate în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.  …