Arhiepiscopul Casian a slujit la hramul bisericii „Sf. Ana” din Galaţi: În imagini

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a slujit în ziua de pomenire a Sfinţilor Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului, la hramul bisericii „Sfânta Ana” din Galaţi.

Manifestările de hram au început în ajunul sărbătorii cu Slujba Vecerniei cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana.

Sfânta Liturghie din 9 septembrie a fost oficiată de Părintele Arhiepiscop cu participarea tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a credincioşilor.

Credincioşii veniţi la slujba de hram. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

La predică, ierarhul a vorbit despre familia creştină plecând de la exemplul de viaţă al Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana şi a îndemnat la pomenirea acestora în rugăciunile personale pentru armonia şi consolidarea legăturii dintre părinţi şi copii.

Ierarhul a oficiat şi o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru ctitorii şi binefăcătorii parohiei, trecuţi la cele veşnice.

Cu ocazia hramului, 25 elevi de la şcolile aflate în apropierea bisericii au primit din partea Părintelui Arhiepiscop ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar şi alte daruri.

Arhiepiscopul Casian oferind daruri copiilor. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Iar 25 de familii cu posibilităţi financiare reduse au primit ajutor material, prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a voluntarilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente