Arhiepiscopul Casian a sfinţit pictura din biserica-paraclis a Mănăstirii Măxineni

În ziua praznicului Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a sfinţit pictura din biserica-paraclis a Mănăstirii Măxineni, unul din cele mai importante repere istorice ale judeţului Brăila.

După slujbă, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară amenajat în curtea mănăstirii, în prezenţa credincioşilor participanţi.

În timpul Sfintei Liturghii, diaconul Eugen Barbu a fost hirotonit preot pe seama bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Torcești, protopopiatul Tecuci, județul Galați, iar teologul Ionuț Adrian Arsene a primit harul diaconiei.

Părintele Arhiepiscop a vorbit în predica sa despre nașterea și viața ascetică a Sfântului Ioan Botezătorul, apreciind totodată evlavia creștinii de astăzi față de acest mare sfânt al bisericii.

„Ne-am bucurat astăzi de prezența unei mari mulțimi de credincioși care au făcut din acest loc mănăstiresc un centru de pelerinaj, mai ales în această parte a Câmpiei Brăilei, unde sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul se împletește și cu multe datini populare, cele mai multe având ca obiectiv important sărbătorile copiilor”, a subliniat ierarhul locului.

De la Altarul de vară, slujitorii şi credincioşii prezenţi au intrat în biserica ridicată pe locul ruinelor vechii biserici, unde a fost săvârşită slujba parastasului pentru binefăcătorii sfântului aşezământ: voievozii ctitori, egumeni, monahi şi ostenitori.

Pe tot parcusul zilei, credincioșii veniți la această mănăstire au avut posibilitatea de a se închina la racla ce adăpostește un fragment din moaştele Sfântului Ioan Maximovici aflate în patrimoniul sacru al Mănăstirii Măxineni.

Biserica-paraclis a fost construită între anii 2000 – 2004 şi sfinţită în 24 iunie 2004, având ca hram „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”.

Pictura a fost realizată în tehnica „fresco” în perioada 2009 – 2010 de soţii Constantin şi Petronia Dumitrescu Gherghe, iar suprafaţa picturilor murale este de aproximativ 500 mp.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente