Arhiepiscopul Casian a premiat 10 elevi din Brăila care au excelat la învățătură

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a premiat joi la Biserica Sfântul Nicolae din orașul Brăila zece elevi care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare şi 4 profesori implicaţi în pregătirea tinerilor.

Elevii au primit diploma eparhială Tinereţe şi credinţă, premii în bani şi cărţi cu tematică duhovnicească, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

De asemenea, ceilalţi copii prezenţi la slujbă au primit daruri, parohia pregătind în acest scop 300 pachete cu alimente.

Premierea a fost prilejuită sărbătoarea hramului parohiei, care a culminat cu oficierea Sfintei Liturghii de Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

La slujbă au fost prezenți atât credincioși din orașul Brăila, cât și reprezentanţi ai autorităţilor civile şi militare.

În omilia sa, Arhiepiscopul Dunării de jos a vorbit despre viaţa şi minunile săvârşite de Sfântul Ierarh Nicolae, „model de apărător al dreptei credinţe, de blândeţe şi de iubire a celor aflaţi în nevoi”.

„Sfântul Nicolae a avut în lucrarea sa pastorală multă deschidere către tineri şi către copii, iar ei, din generație în generație au arătat mare evlavie către el, îndrăgindu-l şi iubindu-l ca pe un părinte dăruitor”, a evidențiat ierarhul.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Seminarului Teologic Sf. Apostol Andrei din Galaţi.

Credincioșii care au venit la slujbă au avut ocazia de a aduce cinstire moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada bisericii Sf. Nicolae din Brăila.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…