Arhiepiscopul Casian a participat la vernisajul expoziţiei „Ani de şcoală… Amintiri şi nostalgii”

La Galaţi a avut loc miercuri vernisajul expoziţiei de rechizite, accesorii școlare, jurnale și oracole „Ani de şcoală… Amintiri şi nostalgii”, cu participarea IPS Casian.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în parteneriat cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operă şi Operetă Nae Leonard din Galaţi.

Manifestarea cultural-artistică s-a desfăşurat în foaierul teatrului gălăţean în prezenţa IPS Casian şi a adunat laolaltă sute de copii însoţiţi de profesori, părinţi, bunici şi preoţi.

Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat întâlnirea şi a rostit un cuvânt de apreciere pentru buna organizare. Totodată, le-a prezentat copiilor câteva aspecte semnificative din istoria învăţământului românesc.

Expoziţia cuprinde caiete, echere, rigle, truse compas, ascuţitori, creioane, stilouri, tocuri, călimări, acuarele, numărători, abace, rigle de calcul, calculatoare mecanice şi electronice, atlase geografice, hărţi, globuri pământeşti şi alte obiecte şcolare din perioada 1880-1980.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în data de 19 mai 2018.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente