Arhiepiscopul Casian a participat la sărbătorirea celui de-al doilea hram al Parohiei „Dimitrie Cantemir” din Galaţi  

Arhiepiscopul Casian a participat joi Sfânta Liturghie la sărbătorirea celui de-al doilea hram al Parohiei „Dimitrie Cantemir” din Galaţi, închinat Sfântului Sfinţit Mucenic Efrem, unul dintre cei şapte sfinţi episcopi pomeniți în 7 martie, care în veacul IV a păstorit în zona Dunării de Jos.

Evenimentele dedicate hramului au început în ajunul sărbătorii cu slujba Privegherii şi au continuat în ziua de hram cu slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie.

În omilia rostită la finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Dunării de Jos a vorbit despre perioada de post ce va începe de săptămâna viitoare, dar şi despre viaţa, lucrarea şi martiriul primit de aceşti sfinţi sfinţiţi slujitori ai Bisericii pentru statornicia lor în credinţa creştină şi pentru propovăduirea Evangheliei.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a oficiat o slujbă de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioşilor şi slujitorilor acestei tinere parohii şi le-a oferit iconiţe.

Situată în cartierul de locuinţe ANL „Dimitrie Cantemir” din Galaţi, parohia este formată din familii tinere cu copii, o parte dintre aceştia fiind prezenţi joi la biserică pentru a fi împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

Parohia „Dimitrie Cantemir” din Galaţi a fost înfiinţată în data de 1 februarie 2009.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ateliere pro-viaţă la Caransebeş

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș și ATOR Banatul de Munte au organizat, în perioada 22-23 februarie, două ateliere pentru copii: de dezvoltare personală și pro-viață. Cine sunt eu, și cum mă văd ceilalți? a…