Arhiepiscopul Casian a oficiat o slujbă de mulţumire la revenirea la Galaţi a Navei-Şcoală „Mircea”

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat marţi o slujbă de mulţumire la revenirea la Galaţi a Navei-Şcoală „Mircea”.

Anul acesta s-au împlinit 80 de ani din momentul în care Nava-Şcoală „Mircea”, simbolul culturii şi tradiţiei marinăreşti, a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

Pentru a marca aniversarea, Nava-Şcoală „Mircea” efectuează în perioada 14-23 septembrie un marş de instrucţie pe Dunăre, cu acostări în porturile Tulcea, Galaţi şi Brăila, informează Eparhia Dunării de Jos.

În cadrul ceremoniei de sosire la Galaţi, Arhiepiscopul Casian a rostit după slujba de mulţumire un cuvânt în care a apreciat eforturile cadrelor marine de pe această navă în pregătirea tinerilor care optează pentru o carieră de militar în Forţele Navale Române.

Pe perioada staţionării la Galaţi, vizitatorii au putut admira tehnica de bord, au aflat diverse aspecte din viaţa de la bordul navelor, precum şi oferta educaţională a învăţământului militar în Forţele Navale Române.

Construită în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Woss” din Hamburg, Germania, Nava „Mircea“ este un velier clasa A, tip „Bark“, cu trei arbori (cel mai mare cu înălţimea de 44 de metri deasupra apei) şi 23 de vele, cu o suprafaţă totală de 1.750 mp.

Nava a fost botezată cu numele „Mircea“, după numele domnitorului Mircea cel Bătrân, în timpul domniei căruia Ţara Românească a ajuns, pentru prima dată, la cea mai mare întindere teritorială, până la Marea Neagră.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente