Arhiepiscopul Casian a liturghisit la Mănăstirea Lacu-Sărat din Brăila: în imagini

De Sărbătoarea Sf. M. Mc. Pantelimon, Arhiepiscopul Casian a slujit la Mănăstirea „Sfântul Pantelimon”, situată în staţiunea Lacu-Sărat din apropierea municipiului Brăila.

La eveniment au participat numeroşi pelerini, credincioşi aflaţi la tratament, oficialităţi locale şi judeţene, cadre medicale din Brăila şi de la baza de tratament a staţiunii Lacu-Sărat, precum şi monahi şi monahii din mănăstirile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Credincioşi în rugăciune la Sfânta Liturghie. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

În omilia sa, Arhiepiscopul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa Sfântului Pantelimon şi despre rolul bisericii de a fi un spital obștesc al sufletelor și al trupurilor noastre și, totodată, un loc al iubirii lui Dumnezeu față de toți oamenii.

Arhiepiscopul Casian binecuvântând pelerinii. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

De asemenea, ierarhul l-a rugat pe Sfântul Pantelimon, potrivit Trinitas TV, să cerceteze sufleteşte în mod permanent „pe toţi pacienţii, slujitorii, cinul monahal, credincioşii şi credincioasele de aici şi pretutindeni”.

În perioada stării de urgenţă, monahiile aşezământului monastic au oferit în mod constant persoanelor aflate în carantină instituţionalizată în cadrul Centrului de carantină din staţiunea Lacu-Sărat hrană caldă, cărţi de zidire sufletească, produse de protecţie şi articole de igienă.

Monahiile de la Mănăstirea Lacu-Sărat. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

De asemenea, în atelierul de croitorie al mănăstirii, dar şi în alte ateliere de la celelalte mănăstiri din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos, au fost confecţionate mii de măşti de protecţie care au fost oferite spitalelor, centrelor de carantină şi instituţiilor sociale, precum şi persoanelor vârstnice şi celor cu posibilităţi materiale reduse.

Imagine surprinsă în curtea mănăstirii. Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Mănăstirea Lacu-Sărat este cea mai nouă mănăstire din judeţul Brăila. Piatra de temelie a bisericii mănăstirii a fost aşezată în 27 iulie 1996 de Arhiepiscopul Casian, iar în 27 iulie 1999 a fost sfinţită.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente