Arhiepiscopul Calinic a sfinţit biserica din satul argeşean Smei

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a sfinţit duminică biserica parohiei Smei din satul argeşean cu acelaşi nume.

Evenimentul a avut loc la încheierea celor şapte ani de lucrări la noua biserică a aşezării rurale.

Biserica actuală din zid are hramul Sf. Cuv. Parascheva, fiind construită în vecinătatea bisericii vechi, pe un teren în suprafață de 2.117 metri pătraţi, donat de preotul Ispas Gheorghe și preoteasa Mihaela-Lăcrămioara din municipiul București.

Piatra de temelie pentru noua biserică a fost așezată în luna mai a anului 2015, imediat după sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Arhiepiscopul Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în continuarea slujbei de sfinţire şi a evidenţiat la predică „vrednicia și credința credincioșilor din parohia Smei, precum și buna gospodărire a preoților care au supravegheat lucrările”.

Ierarhul a acordat bisericii cel de-al doilea hram închinat Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

La evenimente au participat reprezentanți ai administrației locale din orașul Costești, familiile ctitorilor și binefăcătorilor care au sprijinit financiar lucrările executate, precum și foarte mulți credincioși veniți din localitățile învecinate orașului argeşean Costești.

Ctitorii principali au primit, din partea ierarhului, distincţiile „Sf. Neagoe Vodă Basarab” și „Sf. Muceniță Filoteea”, iar cei care s-au implicat în realizarea acestui proiect au primit diplome de vrednicie.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente