Arhiepiscopul Atenei: Cea mai bună investiție este educația

„Educația este cea mai bună investiție”, a afirmat Arhiepiscopul Ieronim al Atenei la slujba de sfințire a grădiniței Buna Vestire a Maicii Domnului din Dilesi cu ocazia începutului noului an școlar.

Slujba de sfințire a fost oficiată luni, 16 septembrie, de protosinghelul Arhiepiscopiei Atenei, Preasfințitul Părinte Simeon, Episcop de Thespies.

Arhiepiscopul Ieronim a subliniat că „această grădiniță își schimbă de astăzi cursul”, făcând referire la parteneriatul încheiat cu Mitropolia de Teba, Fundația Vafeiadakeio și Asociația „Ekklisiastiki Merimna”.

El și-a exprimat dorința ca acest demers să fie productiv și să contribuie la progresul general al regiunii.

Arhiepiscopul a îndemnat părinții să investească în copiii lor și a menționat că „în ultima perioadă se vorbește mult despre investiții în țara noastră, dar cea mai bună investiție este cea în copiii noștri, în educație, în școli și în dezvoltarea spirituală în general”.

Grădinița „Buna Vestire a Maicii Domnului” din Dilesi funcționează sub responsabilitatea Fundației Vafeiadakeio și a Asociației „Ekklisiastiki Merimna” (Grijă bisericească).

Grădinița oferă un mic dejun zilnic pentru copii, precum și activități și programe educaționale, cum ar fi lecții de limba engleză, tururi muzeale, sport și alte activități recreative.

Scopul grădiniței este de a oferi educație preșcolară, suport emoțional, mintal și fizic copiilor.

Acest lucru este realizat printr-un sistem integrat de învățământ, care include atât activități de învățare, cât și activități recreative, precum teatru de păpuși, terapie muzicală și altele.

Foto credit: Arhiepiscopia Atenei / Christos Bonis

Comentarii Facebook


Știri recente