Arhiepiscopul Atenei a contrasemnat jurământul depus de prima femeie președinte din istoria Greciei

Katerina Sakellaropoulou, fost judecător la Curtea Supremă Administrativă a Greciei, a devenit vineri primul președinte femeie din istoria țării, după ce, în ianuarie, cea mai mare parte a parlamentarilor i-au acordat votul.

Noul președinte grec are 63 de ani și este din Salonic. A avut o carieră de aproape patru decenii la Curtea Supremă Administrativă a Greciei, pe care a condus-o în ultimii doi ani.

Ceremonia de depunere a jurământului s-a desfășurat vineri într-un Parlament aproape gol, ca urmare a măsurilor impuse de răspândirea noului coronavirus.

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a rostit întâi o rugăciune, apoi a citit jurământul, iar noul președinte l-a repetat cu mâna pe Evanghelie. Ea și-a asumat prin jurământ să apere granițele țării și drepturile omului.

Protocolul de depunere a jurământului a fost semnat de noul președinte, de Arhiepiscop, de Președintele Camerei și de Premier.

Katerina Sakellaropoulou a spus că va merge împreună cu grecii către un viitor prosper și cosmopolit, care să îi includă pe toți. Ea a mai avertizat populația să urmeze regulile de igienă și sănătate instituite în criza coronavirusului.

Mandatul noului președinte începe într-un moment delicat, când la granița dintre Turcia și Grecia fac presiune zeci de mii de refugiați.

Foto credit: Ecclesia.gr / Christos Bonis

Comentarii Facebook


Știri recente