Arhiepiscopul Argeșului la Mănăstirea Cernica: De porunci nu trebuie să ne fie frică, ele sunt binecuvântare

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic al Argeșului și Muscelului a îndemnat credincioșii prezenți luni, 3 decembrie 2018, la Mănăstirea Cernica să nu se teamă de porunci deoarece acestea sunt o binecuvântare.

Slujirea ierarhului Calinic la Mănăstirea Cernica a avut loc cu ocazia unuia dintre hramuri: sărbătoarea Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica și Căldărușani.

În omilia sa, ierarhul a vorbit despre anumite aspecte din viața Sfântului Cuvios Gheorghe precum faptul că a fost frate de cruce cu domnitorul Nicolae Mavrogheni și a avut ca ucenic pe Sfântul Ierarh Calinic.

Un alt subiect abordat de Înaltpreasfinția Sa a fost înțelepciunea acestor sfinți:

„Starețul Gheorghe, Sfântul Calinic și toți Sfinții au cerut de la Dumnezeu înțelepciune și pricepere așa cum și dumneavoastră ați venit astăzi aici să cereți lui Dumnezeu”.

Ierarhul a amintit că „Sfântul Cuvios Gheorghe îndemna oamenii să se roage lui Dumnezeu să pună în ei frica fericitelor Sale porunci”.

Arhiepiscopul Argeșului a îndemnat credincioșii să fie „luminoși și foarte veseli, căci Hristos după ce a înviat le-a zis femeilor mironosițe: Bucurați-vă!

Vă rog să împlinim porunca lui Iisus: să ne bucurăm că Hristos a venit să ne mântuiască.

La finalul, predicii ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să fie voioși și să arate că au scăpat de păcat pentru că atunci când omul este vesel toată starea lui se schimbă.

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica a trăit între anii 1730-1806.

De numele său se leagă organizarea, la Cernica, a unei mănăstiri după tipicul Muntelui Athos şi al obştilor paisiene din Moldova.

Cuviosul Gheorghe a fost canonizat de Sfântul Sinod al  Bisericii Ortodoxe Române în octombrie 2005.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente