Arhiepiscopul Aradului prezent la pomenirea de un an a tatălui Episcopului Ungariei

La împlinirea unui an de la moartea tatălui său, Episcopul Siluan al Ungariei a oficiat o slujbă de pomenire la Chelmac împreună cu Arhiepiscopul Timotei al Aradului.

Slujba a avut loc duminică după oficierea Sfintei Liturghii în biserica din satul natal al Preasfințitului Părinte Siluan, localitatea Chelmac din comuna arădeană Conop.

Slujbă de pomenire pentru tatăl PS Siluan. ©Arhiepiscopia Aradului

Constantin Manuilă a fost primar al comunei Conop

Constantin Manuilă, tatăl Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Locțiitorul Episcopiei Daciei Felix, a fost primarul comunei Conop în perioada 28 februarie 1992 – 30 septembrie 1994.

De aceea, la finalul slujbei de pomenire din 18 februarie 2019, Arhiepiscopul Timotei a spus că este „cu cale a fi menționat cu cinste” tocmai în Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat meritele dobândite de tatăl ierarhului „ca cetățean devotat țării și credincios de frunte al bisericii” și faptul că în activitatea sa de primar s-a îngrijit aparte de bunul mers al parohiei din Chelmac.

Constantin Manuilă a fost condus pe ultimul drum de de șapte ierarhi români marți, 20 februarie 2018.

Vezi mai multe detalii și fotografii de la parastasul de un an pe site-ul Arhiepiscopiei Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente