Arhiepiscopul Alba Iuliei îi îndeamnă pe tineri să trăiască frumos

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu i-a vizitat vineri pe tinerii participanţi la tabăra de vară organizată de Arhiepiscopia Alba Iuliei în localitatea Vadu Moților. Ierarhul i-a îndemnat să își trăiască frumos viața, să mănânce sănătos, să îşi păstreze curățenia sufletului și a trupului şi să se apropie de Dumnezeu.

„Există un aforism străvechi cu valoare de principiu: «Mens sana in corpore sano», care înseamnă: «Minte sănătoasă în trup sănătos». Înțelegem, deci, cât de necesară este o tabără pentru a ne reface puterile psihofizice”.

„Numai așa mintea noastră și duhul nostru vor reuși să-și exercite deplin valențele lor ca să fim roditori sau eficienți în diversele activități și în viața noastră cotidiană”, a spus ierarhul.

Taberele de tineret din arhiepiscopie sunt organizate în șase centre din județele Alba și Mureș, în cadrul cărora sunt derulate diferite activități recreative și artistice, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Programul include rugăciunea de dimineaţă şi de seară, ateliere de discuţii pe diferite teme de interes pentru tineri, jocuri de tabără, de team-building, concurs de artă fotografică, seri speciale (teatru improvizat, film, muzică şi karaoke, poezie, obiceiuri și tradiții locale), drumeţii etc.

Tabăra de la Vadu Moților este coordonată de către părintele paroh Daniel Bexa, în colaborare cu Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente