Arhiepiscopul Alba Iuliei, de Ziua Națională: Să trăiţi după voia lui Dumnezeu, ca să vă bucuraţi de ajutorul Său

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a oficiat joi un Te Deum la Catedrala Reîntregirii în prezența a mii de credincioși din mai multe zone ale țării.

„Se cuvine să aducem prinosul nostru de recunoştinţă tuturor acelora care, în timpuri vitrege, s-au jertfit pentru libertatea şi unitatea naţiunii române. Vieţile lor sunt pietre de temelie pe care se ridică edificiul nobil al României de astăzi”, a spus IPS Irineu de Ziua Națională a României.

„La această sărbătoare naţională, din Alba Iulia, vă adresez tuturor românilor îndemnul să trăiţi după voia lui Dumnezeu, ca să vă bucuraţi mereu de harul şi de ajutorul Său. La mulţi ani!”, a adăugat ierarhul.

Slujba de Te Deum a avut loc pe esplanada din fața catedralei. În încheierea evenimentului, clericii și credincioșii prezenți au intonat un colind și trei cântece patriotice, relatează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

După-amiază, Arhiepiscopul Alba Iuliei a participat la ceremonia militară de depunere a coroanelor și jerbelor de flori în cinstea făuritorilor Marii Uniri la Monumentul Unirii și la tradiționala paradă militară, derulată pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” din municipiu. La evenimente a fost prezent Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente