Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat liturghia la hramul Mănăstirii Oașa

Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat marți, la Mănăstirea Oașa, Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfântului Pantelimon, hramul secundar al așezământului monahal.

„Noi toți suntem copii ai Tatălui ceresc, răscumpărați cu mare preț. Dacă trăim bazându-ne pe Legile lui Dumnezeu, atunci viața noastră pe pământ va deveni mai importantă. Ea se va prelungi, se va umple de farmec ceresc, iar când se va încheia, vom primi un mare dar: viața veșnică”, a spus arhiepiscopul în omilia sa.

„Dacă ni s-ar permite să vedem, chiar și pentru o oră, această viață din Paradis, niciodată nu L-am mai supăra pe Bunul Dumnezeu, oricare ar fi sacrificiul pe care-l presupune trecerea noastră pe arena lumii, prin «valea plângerii»”, a adăugat el.

Cu acest prilej, ierarhul l-a hirotonit întru ieromonah pe Ierodiaconul Avraam.

Mănăstirea Oașa a fost înființată în anul 1990, funcționând ca așezământ monastic de maici până în anul 1999. Din anul 2000, printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a fost transformată în vatră monahală de călugări.

Hram principal este Adormirea Maicii Domnului, iar obștea este condusă de părintel protosinghel Silvan Cablea. Biserica mănăstirii adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și o copie a icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” primită de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Vezi și:

Foto credit: Reîntregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente