Arhiepiscopiile Sucevei și Clujului au trimis 200 de tone de ajutoare către zonele afectate de război

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților împreună cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a trimis 200 de tone de ajutoare către orașul Cernăuți pentru ca mai apoi să fie distribuite persoanelor aflate în zonele grav afectate de conflictul militar.

Sprijinul acordat vineri, 11 martie 2022, a constat în produse alimentare, produse de igienă și de strictă necesitate, medicamente și materiale tehnico-sanitare.

Din cele 200 de tone de ajutoare trimise, aproximativ 150 de tone au fost colectate în protopopiatele județelor Cluj și Bistrița-Năsăud.

În organizarea acestui transport s-au implicat numeroase persoane, organizații non-guvernamentale, agenți economici și diferite instituții.

Ajutoarele colectate inițial la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți au fost încărcate și transportate dincolo de graniță în 11 autovehicule.

De la începerea conflictului militar din țara vecină, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a implicat activ în sprijinirea refugiaților ucraineni. Cele 200 de tone de ajutoare reprezintă cel de al treilea transport umanitar trimis către zonele afectate de conflict prin Vama Siret.

În toată această perioadă au fost instalate centre de ajutor și asistență pentru refugiați atât la punctul de trecere al frontierei Siret, cât și în Gara Burdujeni din Suceava.

Cei care doresc să se alăture demersurilor demarate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților o pot face prin donații aici.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.
S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente