Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului: Obiectivele misiunii filantropice pentru 2018

Deschiderea unui cămin pentru vârstnici, a unui cabinet stomatologic social și a unui centru de servicii sociale se află printre obiectivele misiunii filantropice a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului în anul acesta. Totodată vor fi organizate mai multe proiecte privind tematica omagială și comemorativă a anului 2018 în Patriarhia Română.

În prezent instituția are în derulare 45 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijii medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor. De toate aceste lucrări filantropice au beneficiat anul trecut peste 14.900 de persoane.

În cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” au primit sprijin și consiliere peste 300 de copii de mediul rural.

Printre proiectele din acest an se numără: continuarea lucrărilor la mozaicul din Catedrala Mitropolitană, continuarea lucrărilor la Centrul Misionar Social Sfântul Apostol Andrei, finalizarea lucrărilor la „Centrul de tineret” din Câmpeneşti, jud Cluj, demararea lucrărilor la Căminul de bătrâni din Făget, jud. Cluj, deschiderea unui cabinet stomatologic social în cadrul Policlinicii Sfântul Pantelimon din Cluj-Napoca și deschiderea Centrului de servicii sociale de la Cojocna.

Site-ul oficial al Eparhiei anunță și trei proiecte majore propuse pentru a marca Centenarul Marii Uniri: inaugurarea în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca a statuilor Episcopului Nicolae Ivan și a Mitropolitului Bartolomeu Anania, sfințirea Bisericii Schimbarea la Față din Cluj-Napoca și sfințirea Mănăstirii Mihai Vodă din Turda, jud. Cluj.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente