Arhiepiscopia Timişoarei | Vizită arhierească în protopopiatul Lugoj

IPS Ioan

De sărbătoarea Sfintei Treimi, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a efectuat o vizită pastorală în parohia Buziaș I, protopopiatul Lugoj.

Mitropolitul Banatului a fost întâmpinat de părintele Marian Sergiu Zaharia, parohul bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel”, și de credincioșii dreptmăritori ai parohiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia rostită în data de 5 iunie 2017, Părintele Mitropolit Ioan a evidențiat importanța Sfintei Treimi pentru mântuirea neamului omenesc.

Totul este plin de Treime în Biserica lui Hristos, fiecare slujbă fiind înmiresmată de prezența Duhului Sfânt, Unul Dumnezeu. În Duhul Sfânt credincioșii pot mărturisi Taina Sfintei și Celei de o ființă și de viață făcătoarei și nedespărțitei Treimi.

După cuvântul arhieresc a urmat o procesiune în Dealul Viei, unde Chiriarhul Banatului a binecuvântat holdele credincioșilor din cadrul parohiilor Buziaș I şi Buziaș II.

Părintele Sergiu Zaharia a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezența în parohia pe care o păstorește și pentru împreuna rugăciune.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente